09.02.12. u 13:52

Pula: Stožer zaštite i spašavanja Istarske županije spremno ususret zimskoj sezoni

Analiza poduzetih aktivnosti na području Istarske županije u zimskim uvjetima i provedba mjera zaštite i spašavanja u slučaju daljnjeg pogoršanja zimskih uvjeta – teme su o kojima je u četvrtak, 9. veljače, raspravljao Stožer zaštite   i spašavanja Istarske županije, na svojoj 9. sjednici.

 Na sjednici su predstavnici službi i tijela u sustavu zaštite i spašavanja Istarske županije govorili o poduzetim aktivnostima u otežanim zimskim uvjetima, te donijeli slijedeće zaključke:

1.  Sve nadležne službe i tijela  spremne su za eventualne otežane okolnosti koje bi mogle nastati zbog  nepovoljnih  meteoroloških  uvjeta.
2. Manji nedostaci i nepravilnosti, koji su uočeni  kod nekih službi moraju se otkloniti  u toku sutrašnjeg dana ( 10. veljače), i o tome izvijestiti Stožer zaštite   i spašavanja Istarske županije
3. Apelira se na građane da, ako to nije neophodno, ne odlaze na put. Ako  baš moraju, onda je obvezatna zimska oprema za automobil.
4. Mole se građani  da u idućim danima, ne parkiraju svoja vozila ispred javnih službi i ustanova, kako ne bi ometali eventualne hitne intervencije.
5. Građanima se savjetuje  da pripreme zalihe hrane za nekoliko dana, za slučaj da dođe do znatnijeg pogoršanja vremenskih uvjeta.