23.01.08. u 21:25

Bruxelles: Europska povjerenica Danuta Hübner primila izaslanstvo Jadranske euroregije na čelu s predsjednikom Ivanom Jakovčićem

Istarski župan Ivan Jakovčić otputovao je u Bruxeleles, gdje ga je u svojstvu predsjednika Jadranske euroregije primila p ovjerenica Europske komisije za regionalna pitanja Danuta Hübner. Na primanju, u zgradi Europske komisije "BERLEYMONT", pridružili su se predstavnici drugih regija što ih povezuje Jadransko more kao i nekoliko župana hrvatskih županija koje su članice Jadranske euroregije.

Tom je prigodom povjerenici Europske komisije za regionalna pitanja predstavljen dosadašnji rad Jadranske euroregije, koja je o snovana 30. lipnja 2006. godine, ima sjedište u Puli, a Istarska županija koordinira njezinim radom. Gospodin Jakovčić sa suradnicima prezentirao je i projekte Jadranske euroregije koji će se natjecati za sredstva iz europskih fondova.

Poslije sastanka s gospođom Hübner, u zajedničkim je prostorijama Ureda Istarske županije, Regije Friuli Venezia Giulia, Koruške i Sarajevskog kantona (Rue du Commerce 49 ), održano prigodno primanje za partnere s kojima je, po uzoru na prošlu, dogovorena suradnja i u ovoj poslovnoj godini.