31.05.11. u 21:38

Izgradnja sportske dvorane i dogradnja srednjih škola u Rovinju prema planu

O stanju radova na izgradnji sportske dvorane i dogradnji Talijanske srednje škole, te srednje škole "Zvane Črnja" u  Rovinju izvijestili su novinare  u utorak, 31. svibnja 2011. godine,  zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, načelnik Uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan i Vesna Sagaj, viša savjetnica za kapitalnu izgradnju u Upravnom odjelu za obrazovanje. 

Iznesenim su  podacima pobili tvrdnje  koje su plasirali predstavnici rovinjske Ladonje i dezinformirali javnost kako je  planirana investicija premašena za deset milijuna kuna. Prema riječima Vesne Sagaj,  ukupna je planirana vrijednost radova oko 75 milijuna kuna. Polovicu tog iznosa osigurat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, 40 posto Grad Rovinj i  10 posto Istarska županija. Korisna površina novih i preuređenih objekata iznosit će  10.700 četvornih metara, a škole i dvorana će, kako je rečeno, biti gotove do početka nove školske godine.

Pročelnica Smoljan iz naglasila kako je ta investicija značajna ne samo za učenike u Rovinju, već i za građanstvo, koje će moći koristiti suvremenu sportsku dvoranu. 

Gospođa Benussi je izrazila svoje zadovoljstvo obavljenim radovima i veseli se novim objektima koji će zadovoljiti pedagoške u druge standarde, primjerene   trećem tisućljeću.

Gopodin Drandić se osvrnuo na podmetanja Ladonje, što nije prvi put.  Ako smo, u početku, i mislili da se radi o nesnalaženju, sada smo sigurni da je to smišljeno – rekao je Drandić, istaknuvši pritom da je dinamika radova zadovoljavajuća i nema nikakvog prekoračenja troškova. Postoji stručno povjerenstvo i investicija se prati na najvišoj razini. Rekao je da se ne treba brinuti oko bilo kakvih nepravilnosti, jer je sve pod kontrolom i jasno poručuje da nema prekoračenja troškova od 10 milijuna kuna.