23.04.14. u 12:20

54. međunarodna biciklistička utrka „Kroz Istru – memorijal Edi Rajković“ ovog vikenda u Istri

Od 25. do 27. travnja, 54. put po redu Istra će biti domaćinom međunarodne biciklističke utrke  „Kroz Istru – Memorijal Edi Rajković“. Riječ je o sportskoj manifestaciji s najdužom tradicijom koja je Istru uvrstila na kartu priznatih svjetskih biciklističkih destinacija o čemu su na današnjoj konferenciji za novinare govorili predstavnici Istarske županije, Grada Pule, organizatori i sponzori.

Zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina istaknuo je kako utrka predstavlja tradiciju, međunarodni ugled i solidarnost.

„Veliko hvala organizatorima, sponzorima, istarskim gradovima i sportašima koji su omogućili da sačuvamo tradiciju Memorijala Edi Rajković. Ova utrka znači puno za Istru, kao malo koji drugi sportski događaj“, naglasio je zamjenik župana. U ime Županije zaželio je dobrodošlicu i puno sportskog uspjeha svim natjecateljima.

Ovogodišnje izdanje utrke okupit će 24 nacionalne biciklističke reprezentacije iz cijeloga svijeta koje će tri dana voziti po istarskim cestama u duljini od tristotinjak kilometara, kroz više od 30 gradova i općina.