29.05.14. u 13:53

Potpisan 1. aneks Kolektivnog ugovora za zaposlene u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre i Etnografskom muzeju Istre

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je potpisan 1. aneks Kolektivnog ugovora za zaposlene u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre i Etnografskom muzeju Istre. Aneks su potpisali istarski župan Valter Flego, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Krešac, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre Lidija Nikočević, te sindikalni povjerenici Gordana Milaković i Mario Buletić.

Nakon što su Istarska županija i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH potpisali drugi aneks Kolektivnog ugovora državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, župan Flego pozvao je i ostale agencije i institucije čiji je osnivač Županija, da sukladno trendovima u okruženju, pristupe pregovorima oko ušteda na plaćama i materijalnim davanjima svojih zaposlenika.

„Svjesni smo činjenice da ovakvi potezi nisu popularni, no isto tako svi zajedno moramo biti svjesni nepovoljnih ekonomskih kretanja. Hvala vam na iskazanom razumijevanju i korektnosti“, naglasio je župan Flego izrazivši nadu da dodatna rezanja neće biti potrebna.

Ušteđena sredstva, dodao je župan Flego, uložit će se u poticaje i nove projekte u gospodarstvu, u zdravstvenu skrb, europske projekte i školstvo te zaštitu okoliša i povećanje energetske učinkovitosti.

Potpisivanju je prethodio jedan krug pregovaranja, nakon kojeg je postignut kompromis, zadovoljavajući za obje strane.