26.01.15. u 09:44

Župan Flego: Početak gradnje nove Opće bolnice povijesni je dan za Istru

U petak, 23. siječnja, obilježen je početak gradnje nove pulske Opće bolnice, a prigodnoj svečanosti otvaranja radova prisustvovali su istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić, sanacijska upraviteljica OB Pula Irena Hrstić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, ministar zdravlja Siniša Varga te ministar turizma Darko Lorencin.

Župan Flego, u svom je obraćanju okupljenima, naglasio kako je riječ o povijesnom danu za građane i cjelokupno zdravstvo Istarske županije, jer će Pula i Istra nakon gotovo 20 godina čekanja konačno dobiti zdravstvenu ustanovu kakvu zaslužuju.

"Istra je nakon Zagreba najrazvijenija regija u Hrvatskoj i u mnogim je kategorijama najbolja među svim županijama, ali kada je o zdravstvu riječ to nije slučaj. Nova funkcionalna bolnica je nužda na koju Istra čeka predugo - ali je ona i projekt budućnosti istarskog zdravstva. Izgradnjom nove bolnice naši građani imat će bolji zdravstveni standard - standard u kojem su, prije svega zahvaljujući  novcima koje Istra izdvaja u državni proračun, odavno trebali uživati“, rekao je župan Flego ustvrdivši kako je izgradnja nove opće bolnice u Puli najznačajniji županijski projekt u posljednjih 25 godine te uz istarski „Y“ jedna od pojedinačno najvećih investicija u Istri.

Gradonačelnik Miletić ocijenio je da je početak izgradnje bolnice jedan od najznačajnijih događaja Pule i Istarske županije u novom razdoblju, te kako će nova bolnica u Puli pokrenuti novu stranicu u životu stanovništva Istre.

"Građani Pule i Istre će konačno dobiti bolnicu kakvu i zaslužuju", zaključio je Miletić zahvalivši se u prvom redu medicinskom i nemedicinskom osoblju bolnice koji su, kako je rekao "do sada pružili usluge u teškim uvjetima rada

Sanacijska upraviteljica dr. Hrstić istaknula je, pak, kako će nova bolnica u Puli biti arhitektonski lijepo i atraktivno zdanje sa svim onim što je potrebno, opremom koju dosad nije imala, te 506 postelja i dodatnom dnevnom bolnicom.

Izvođač radova je zagrebačka tvrtka Zagrebgradnja, a rok za izgradnju nove OB Pula je tri godine.