31.03.15. u 10:14

Istarska županija na Sajmu školstva u Krakowu

Istarska županija je od 26.-28. ožujka, već drugu godinu za redom kao jedini predstavnik iz Hrvatske, sudjelovala na Sajmu školstva u gradu Krakowu u Poljskoj.

S predstavnicama Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na Sajmu su se predstavili i Politehnički studij Pula, TUŠ Anton Štifanič Poreč, škola Jurje Dobrile Pazin, SMSI Leonardo da Vinci Buje, SMSI Rovinj, škola Mate Blažine Labin, Gospodarska škola Buje, Medicinska škola Pula te Agencija za ruralni razvoj Istre AZRRI.

Na Sajmu je sudjelovalo preko 100 srednjoškolskih i visokoškolskih institucija te su naše škole imale prilike ostvariti direktan kontakt s drugim školama iz Poljske, Ukrajine, Turske, Slovačke, Švicarske, Japana, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Austrije. Dogovoreno je zajedničko sudjelovanje na EU projektima, razmjena primjera dobre prakse kao i razmjena učenika.

Agencija za ruralni razvoj Istre imala je prilike sastati se s pročelnikom za poljoprivredu i ruralni razvoj regije Malopolska te dogovoriti suradnju na EU projektima.

Predstavnike je primio župan regije Malopolska Marek Sowa te počasni konzul Hrvatske u Krakowu Pawel Wlodarczyk. Oboje su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te potakli zajedničko sudjelovanje na EU projektima.