28.05.15. u 14:42

Župan Flego i gradonačelnik Miletić susreli se s radnicima TESU-a

Istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji Boris Sabatti nakon održane izvanredne Sjednice GSV-a na temu problematike tvrtke Uljanik TESU d.d., danas su posjetili TESU gdje su se susreli s radnicima i održali sastanak s Upravom poduzeća.

Župan, gradonačelnik i predsjednik GSV-a iskazali su puno podršku Upravi u iznalaženju rješenja za izlazak iz poteškoća u kojima se trenutno nalaze, kao i onog dugoročnog kako bi tvrtka nastavila s radom. Župan Flego kazao je i kako je zatražio hitan sastanak s vlasnikom TESU-a ministarstvom financija, odnosno CERP-om.

"TESU je perspektivna, izvozno orijentirana firma s dugogodišnjom tradicijom i uspjesima u svojoj djelatnosti. Ima kvalitetan kadar i prepoznatljiv proizvod za kojeg postoji interes i potražnja“, kazao je župan Flego dodajući kako je zajednički interes da TESU čim prije nastavi s poslovanjem, kao i da se sačuvaju radna mjesta. Međutim, rekao je župan, TESU se nalazi u stopostotnom vlasništvu Ministarstva  financija, tj. CERP-a, koji jedini mogu ponuditi prihvatljivo i održivo rješenje. Razgovarajući s radnicima, Grad i Županija iskazali su im podršku njihovim zahtjevima za isplatom neisplaćenih plaća."

Župan Flego i gradonačelnik Miletić, ujedno su poručili kako su složni sa zaključcima donesenim na današnjoj Sjednici GSV-a.