31.08.15. u 15:04

Župan Flego: Nadareni učenici su naše lokomotive razvoja

Povodom nedavnog osvajanja zlatne medalje na 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi, istarski župan Valter Flego, danas je, u sjedištu Istarske županije u Puli, upriličio prijem za učenika Petra Bratulića. Nadarenog učenika pazinske gimnazije Jurja Dobrile te njegove mentore i ravnatelja, župan Flego primio je zajedno sa dožupanicom Vivianom Benussi i pročelnicom UO odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patriciom Smoljan.

Petar Bratulić već godinama ostvaruje vrhunske rezultate kako na državnoj, tako i na međunarodnoj razini. Tako je prošle godine na geografskoj olimpijadi osvojio srebro, a dodatni iskorak napravio je u Tveru u Rusiji, gdje je boravio od 11. do 17. kolovoza 2015. godine i osvojio 1. mjesto.

Poželjevši mu dobrodošlicu, istarski župan uputio je srdačne čestitke pazinskom učeniku, istaknuvši da su one upućene i svima koji su ugradili dio sebe u mozaik osvajanja medalje, Petrovim roditeljima, mentorima i školi.

Župan je tom prilikom istaknuo kako se kontinuirani rad i zalaganje Petra itekako prati u Županiji, pritom pohvalivši njegovu odlučnost, ustrajanje i odricanje koje dovodi do ovakvih priznanja. Također, župan Flego je naglasio kako je upoznat i s odličnim rezultatima koje Petar ostvaruje u atletici te izrazio uvjerenje da će u tom procesu daljnjeg razvoja ostvariti sve ono što zamisli.

„Učenici poput Petra su danas naše lokomotive i pokretači, a već sutra mogu postati nositelji razvoja svoje zajednice, županije i države. Stoga, Županija će i dalje pratiti i nagrađivati marljiv trud i rad naših nadarenih učenika te nastaviti stvarati uvjete kako bi njihov talent u potpunosti došao do izražaja“, zaključio je župan Flego.