13.01.16. u 12:02

IKA organizira radionicu „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“

IKA-Istarska kulturna agencija-Agenzia culturale Istriana organizira radionicu na temu  „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“, a  koja će se održati u subotu, 23. siječnja od 10.00 do 17.00 u Dnevnom boravku Društvenog centra Karla Rojca u Puli.

Sadržaj radionice „Osnovni principi kulturne ekonomije i menadžmenta“ pojasnit će polaznicima i polaznicama osnovne principe kulturne ekonomije i menadžmenta: operativni i strateški menadžment, projektni menadžment te osnove pisanja i planiranja projekata u kulturi i umjetnosti, kao i pregled financijskog okvira za rad neprofitnih organizacija.

Radionica će trajati od 10:00 do 17:00 sati, a pratit će sljedeće tematske cjeline:

- Strateški i operativni menadžment u kulturnim organizacijama: usvajanje temeljnih znanja organizacije i planiranja u kulturnim organizacijama

- Projektni menadžment u kulturi i umjetnosti: planiranje i vođenje projekata u kulturi i umjetnosti te EU aplikacije

- Osnove pisanja i planiranja sadržaja projektnog plana u kulturi i umjetnosti

- Financiranje: priprema modela za prezentaciju projekta i traženje financijskih sredstava, ''fund-raising'' i sredstva za financiranje u kulturi na nacionalnom i internacionalnom nivou

- Pregled najvažnijih i najistaknutijih izvora financiranja za kulturu

Radionicu će voditi Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke; voditelj je kolegija Osnove strateškog i projektnog menadžmenta te Medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Radionica je za sve sudionike/ce besplatna. Broj osoba ograničen je te stoga sve zainteresirane molimo da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto.

Prijave se primaju do petka, 15. siječnja 2016. u 12:00 sati putem poveznice: http://goo.gl/forms/x4Cl96ubH5.