26.02.16. u 15:46

Ministar Kliman u službenom posjetu Istarskoj županiji

Ministar turizma Anton Kliman danas je službeno posjetio Istarsku županiju, gdje je održao radni sastanak sa istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, te direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima, na temu razvojnih turističkih projekata u Istri.

Istarski župan Vlater Flego, tom je prilikom, istaknuo kako se nada da će se dobra suradnja s Ministarstvom turizma nastaviti, posebice po pitanju stavljanja napuštene vojne imovine u funkciju razvoja čime će se privući nova ulaganja, a u budućnosti i nove turiste. Također, župan je kao prioritet izdvojio i dovršetak istarskog Ipsilona, čime bi se osigurala još veća sigurnost na našoj glavnoj prometnici te bolja protočnost prometa, što je posebno važno zbog konkurentnosti našeg turizma jer je Istra pretežito auto destinacija.

Gradonačelnik Miletić je, pak, rekao kako želi da Muzil postane urbani dio Pule kako je to predviđeno prostornim planovima, odnosno otvoren za građane.

"Vidite na što sliči ova napuštena vojna imovina. Treba se staviti u funkciju da bi se mogle osigurati nove investicije i vjerujem da će novi ministar podržati ovaj projekt te da će se procesi donašanja odluka ubrzati", kazao je Miletić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine investicije u Istri nastavljaju. Prema informacijama koje imam velike istarske hotelske tvrtke u svoj portfelj ulažu s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluge i repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment, ali i izgradnje novih investicija. Raduju nas i investicije gradova i općina u turističku infrastrukturu, kao što su to biciklističke staze, plaže, sportsko-rekreacijske zone, uređenje povijesnih jezgri i ostale turističke ponude koje će Istru i Hrvatsku učiniti još konkurentnijom destinacijom“, naglašava ministar Anton Kliman.

Nakon sastanka ministar, župan i gradonačelnik su obišli pročelje zgrade na Trgu Forum, čija je obnova financirana sredstvima Ministarstva turizma, te bivšu vojarnu Muzil.