09.05.16. u 12:15

Održan prijem za predstavnike nacionalnih zajednica koje su sudjelovale na 3. Festivalu multikulturalnosti

Istarski župan Valter Flego primio je danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, predstavnike nacionalnih zajednica koje su sudjelovale na, jučer održanom, 3. Festivalu multikulturalnosti. Župan Flego, tom je prigodom, izrazio zadovoljstvo Festivalom te se zahvalio svim učesnicima.

Zadovoljan kako je protekao festival multikulturalnosti, Flego je istaknuo da je dobio niz pohvala sa svih raznih strana, te je poručio kako su zajedništvo i multikulturalnost naše najveće bogatstvo.

„Sve manjinske zajednice iz Istre pokazale su na Forumu zajedništvo, a bolju poruku uoči obilježavanja Dana Europe od toga nismo mogli uputiti. Hrvatska uskoro slavi treću obljetnicu pristupanja Europskoj uniji, ali mogu slobodno reći da mi u Istri već dugi niz godina baštinimo europske vrijednosti“, naglasio je župan Flego dodajući kako je Istra regija primjer kad govorimo o vrednovanju i poštivanju manjinskih prava.

„Čuvajmo to što imamo i gradimo osjećaj samosvijesti, povjerenja i odgovornosti za svoje postupke. Budimo i u tome koplje iznad drugih, rekao je istarski župan i dodao "glave skupa naša su najveća forza".

Tijekom prijema bilo je govora i o narednim Festivalima multikulturalnosti te je iznesena ideja da se ubuduće održavaju u različitim istarskim gradovima.

Zamjenica župana Giuseppina Rajko najavila je i kako će na jesen biti organizirana izložba na kojoj će izlagati sve manjinske nacionalne zajednice. Time će, kazala je zamjenica župana, biti zaokružena ova lijepa priča o kulturnom bogatstvu i raznolikosti Istre.

Župan Flego je na kraju susreta predstavnicima nacionalnih zajednica uručio i zahvalnice za sudjelovanje na 3. Festivalu multikulturalnosti.