02.05.16. u 15:08

Dobit poduzetnika u 2015. godini najviše rasla u Istarskoj županiji

Na web stranici Financijske agencije (FINA) objavljeni su rezultati poslovanja poduzetnika u Republici Hrvatskoj u 2015. godini. Promatrano po županijama, dobit poduzetnika najviše je rasla na razini Istarske županije, za 267,4 posto.

Ukupno promatrano, hrvatski su poduzetnici 2015. godinu završili s konsolidiranom dobiti u iznosu od 17,14 milijardi kuna, što je dvostruko više u odnosu na 8,5 milijardi iz prethodne godine. Riječ je o podacima dobivenima analizom izvještaja iz Fininog Registra godišnjih financijskih izvještaja, koji se odnose na poslovanje 106.569 poduzetnika obveznika poreza na dobit, bez banaka, osiguravajućih društava i drugih financijskih institucija.

Podatke je komentirao istarski župan Valter Flego:

„Iznimno mi je drago što Istarska županija prednjači po rastu dobiti poduzetnika u 2015. godini na čemu zahvaljujem svim našim marljivim obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima. Potvrda je to da u Istri dobro radimo svoj posao, a dio zasluga svakako ima i Istarska županija. Naime, setom konkretnim mjera i poticaja namijenjenih istarskim poduzetnicima, i u ovim izazovnim vremenima, željeli smo dati vjetar u leđa istarskom gospodarstvu“, naglasio je župan Flego zaključivši kako će se tim smjerom nastaviti i u nadolazećem razdoblju, maksimalno inzistirajući na zajedništvu javnog i privatnog sektora.