25.05.16. u 13:23

Uručene nagrade za najbolje radove na natječaju „Dizajniraj, drogu ne diraj“

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas su uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje radove na natječaju „Dizajniraj, drogu ne diraj“, provedenom u sklopu kampanje protiv bolesti ovisnosti „Bježi/Via“.

Nagrade je uručila zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, posjetivši kako je Istarska županija kampanju pokrenula prije 12 godina s ciljem promicanja važnosti prevencije ovisnosti.

Zadovoljstvo ovogodišnjom akcijom izrazio je i glavni koordinator kampanje „Bježi! Via!“ Diego Bosusco koji je uz Nenada Marjanovića bio u sastavu ocjenjivačkog suda za pristigle radove. Bosusco je ujedno najavio kako se ove godine nastavlja s kampanjom s novom akcijom 'Klikaj protiv ovisnosti'.

Na natječaj je stiglo 112 radova iz 12 osnovnih i srednjih škola u Istri.

Dodijeljene su tri jednako vrijedne nagrade i jedna posebna nagrada. Tablet računala dodijeljena su Bojanu Crnogorčiću, učeniku 8. razreda Osnovne škole Vidikovac iz Pule, Talijanskoj srednjoj školi iz Rovinja i učenicima Osnovne škole iz Sv. Lovreča. Toni Borina učenik 8. razreda Osnovne škole Šijana iz Pule dobio je posebnu nagradu, poklon paket kampanje „Bježi/Via“ za rad koji će biti novi dizajn akcije „Baci drogu u koš“. Prigodnu zahvalu za sudjelovanje su dobili i učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula koji su oslikavali vrećice za uručenje nagrada kampanje.