24.11.16. u 11:07

U Puli započeo 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika

8. Susret gradonačelnika i poduzetnika započeo je danas u Hotelu Par Plaza Histria, u Puli, u organizaciji Lidermedije i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Na Susretu se tradicionalno okupljaju predstavnici lokalne samouprave i predstavnici poslovnog svijeta iz cijele Hrvatske, a otvaranju je prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

Manifestacije poput ove, naglasio je župan Flego, višestruko su značajne, posebice promatrano u kontekstu vremena u kojem živimo.

„U današnjoj je situaciji potrebna još jača sinergija i suradnja javnog i realnog sektora te daljnje investicije u poduzetništvo i stvaranje radnih mjesta“, istaknuo je župan dodavši kako Istarska županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu, ali i kroz razne mjere pomoći i poticaje, nastoji potaknuti investicije u gospodarstvo i olakšati poslovanje.

„Do sada poduzete mjere i programi pomoći istarskom gospodarstvu, pokazali su odlične rezultate. Vodeća smo regija u ukupnoj gospodarskoj aktivnosti Hrvatske, a BDP po glavi stanovnika za 23% je viši od hrvatskog prosjeka. Rekorderi smo po udjelu malih i srednjih poduzetnika u gospodarstvu, a poduzetnici iz Istre su u 2015. godini ostvarili najveći rast dobiti u Hrvatskoj“, rekao je župan Flego zaželjevši svim sudionicima Susreta uspješnih 48 sati, koliko i sama manifestacija traje.

Organizatori smatraju kako upravljačke sposobnosti gradova treba unaprijediti u korist građana i poduzetnika. Stoga, ovaj skup treba ukazati na razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova.

Na susretu će se predstaviti dobri primjeri, gradovi koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj.

Teme ovogodišnjeg susreta su: Financijska stabilnost lokalne zajednice; Elektromobilnost; Energetski efikasna rasvjeta; Utjecaj porezne reforme na lokalnu samoupravu i Efikasno gospodarenje otpadom.