26.01.17. u 13:39

Župan Flego posjetio Agrolagunu

Istarski župan Valter Flego posjetio je jučer tvrtku Agrolaguna, u Poreču, gdje se susreo s direktorom Veljkom Ostojićem i suradnicima, koji su ga upoznali s radom poduzeća, njihovim proizvodima i planovima za budućnost.

Kako je, tom prilikom, naglasio direktor Ostojić, Agrolaguna je kompanija čije se poslovanje odvija u više proizvodnih cjelina, odnosno u vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu, a svi njezini proizvodi su regionalno izuzetno poznati brendovi. Maslinovo ulje, vino i sirevi predstavljaju autohtone istarske proizvode, a prodaju se pod brendovima “Ol Istria”, “Vina Laguna” i “Istarski sirevi Špin”. Prema riječima direktora, u Agrolagunu se kontinuirano ulagalo, najviše u nove vinograde i maslinike te u najsuvremeniju opremu kao preduvjete za proizvodnju vrhunskih proizvoda. Zahvaljujući tomu, njihova vina i maslinova ulja dobitnici su svjetskih priznanja za kvalitetu.

Župan Flego pohvalio je rad Agrolagune te se osvrnuo na županijske projekte u sektoru poljoprivrede, jedne od glavnih gospodarskih grana u Istri, poput izgradnje sustava navodnjavanja na području Poreštine.

„Nakon izgradnje SN Valtura, nastavljamo s ovim iznimno značajnim projektom za istarsku poljoprivredu koji će omogućiti višestruko povećanje poljoprivredne proizvodnje, dobiti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda“, rekao je župan Flego zaključivši kako je zaštita poljoprivredno-prehrambenih proizvoda oznakama zemljopisnog podrijetla izuzetno značajan dio poljoprivredne politike Istarske županije, na kojoj se intenzivno radi.