27.06.18. u 12:17

Upriličen prijem za učenike državne prvake

Istarski župan Valter Flego upriličio je danas, u Zajednici Talijana - Circolo, u Puli, svečani prijem za 72 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima osvojili prvo mjesto.

„Svake godine postoji sve veća zainteresiranost i motiviranost naše djece za sudjelovanjem na raznim natjecanjima što mi je posebno drago. Siguran sam da tome doprinose i brojna ulaganja Istarske županije kako u školsku infrastrukturu, tako i u razne programe“, rekao je župan Flego pozvavši sve učenike da ljetne praznike iskoriste za odmor, ali i za pripremu za novu školsku godinu. Kao turističkoj regiji, dodao je župan, od velike je važnosti poznavanje jezika, a u tome su se učenici pokazali izuzetno uspješnima na državnim natjecanjima.

„U današnjem globalnom svijetu čovjek vrlo teško može poslovati bez poznavanja jezika tako da je njihovo učenje svakako korisno. Uz jezik kao alat, nužno je stjecati i ostale vještine, odnosno učiti i druge predmete“, naglasio je župan Flego podsjetivši i na kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja koji se od ove jeseni uvodi kao izvannastavna aktivnost u osnovne škole.

Želimo prije svega omogućiti djeci da kritički razmišljaju te da, postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke“, istaknuo je istarski župan.

Uslijedilo je uručivanje prigodnih darova i priznanja učenicima i njihovim mentorima.

Prema riječima pročelnice UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricie Percan u školskoj godini 2017./2018. na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo je 44 osnovnih i 19 srednjih škola.