20.11.17. u 14:53

Održana 6. sjednica Skupštine Istarske županije

U Gradskoj palači Grada Pule danas je održana 6. sjednica Skupštine Istarske županije s jednom točkom dnevnog reda, koja se odnosila na buduću prenamjenu dijela zgrade Mornaričke bolnice. Naime, na Skupštini je jednoglasno usvojena Odluka o sklapanju ugovora o osnivanju prava građenja nad Mornaričkom bolnicom, u vlasništvu Istarske županije, a radi osiguranja prostornih kapaciteta Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Obraćajući se vijećnicima, istarski je župan Valter Flego naglasio kako je riječ o razvojnoj odluci značajnoj ne samo za Pulu i Istru, već i šire. Dio prostora Mornaričke bolnice, pojasnio je župan, izgradnjom nove Opće bolnice i preseljenjem sadašnjih odijela u novu zgradu 2018. godine, ostat će slobodni. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je, stoga, podnijelo zahtjev za osnivanje prava građenja na dijelu nekretnine, na pedeset godina. Prenamjenom bolnice, Sveučilištu će se osigurati dodatni prostorni kapaciteti za potrebe nastavne, istraživačke i stručne djelatnosti.

Sanja Radolović je u ime Kluba koalicije vijećnika SDP-HSU-SDSS pohvalila projekt prenamjene bolnice naglasivši kako je sreća što se kompleks Mornaričke bolnice nalazi u vlasništvu Istarske županije, koja je znala brzo reagirati, a  ne države.

Tatjana Tomaić je u ime Kluba koalicije vijećnika HDZ-a pak istaknula kako će ovakve projekte uvijek poduprijeti.

Vili Rosanda je u ime Kluba koalicije vijećnika IDS-HNS-HSLS-ISU-Zeleni, također, pohvalio projekt kazavši da će proširenje Sveučilišta omogućiti Puli da ima sva obilježja modernog studentskog grada.

Uslijedilo je obraćanje rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Alfija Barbierija koji je zahvalio na izglasanoj odluci. Sveučilištu su, kazao je, prijeko potrebni dodatni prostori, a danas se radi u neadekvatnim uvjetima.

Pod točkom „Razno“, predsjednik Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Darko Višnjić predstavio je projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom. 

Pri završetku sjednice uslijedio je obilazak Kaštijuna, kako bi se vijećnici na licu mjesta upoznali s budućim funkcioniranjem Centra.