13.10.17. u 13:16

Predstavljen projekt nautičko - turističkog kompleksa Sveta Katarina-Monumenti

U prostorijama HGK-Županijske komore Pula danas je održana prezentacija nautičko - turističkog kompleksa Sveta Katarina-Monumenti. Uz investitora projekta Danka Končara (Kermas Istra d.o.o.) prezentaciju je održala voditeljica projekta Barbara Peruško iz tvrtke COIN inženjering d.o.o. Pula. Prezentaciji su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, istarski župan Valter Flego, zamjenici gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i Robert Cvek, predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić te brojni poduzetnici i obrtnici.

„Smatram da je ovo povijesni trenutak za razvoj grada i valorizaciju jedne atraktivne lokacije gdje će imati priliku sudjelovati brojni subjekti s našeg područja“, istaknula je uvodno Jaklin Majetić te se zahvalila investitoru i svim ostalim sudionicima uključenim u projekt koji će dodatno podići turističku atraktivnost Pule i Istre te unaprijediti  ponudu. 

Župan Flego izrazio je veliko zadovoljstvo što se konačno stavlja u funkciju bivša napuštena vojna imovina.

„Siguran sam da smo svi shvatili koliko nam trebaju investicije poput ove, koje će nam omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i dodatni gospodarski razvoj“, naglasio je župan Flego apelirajući da se u projekt uključi što je moguće više domaćih obrtnika, malih i srednjih  gospodarskih subjekata koji znaju graditi i sutra raditi u takvim objektima.

„Ovo je početak kada Pula prelazi na drugu obalu pulskog zaljeva“ istaknuo je Danko Končar te dodao kako vrijednost ove investicije, za što je dobivena koncesija, iznosi više od 65 milijuna eura.

Izgradnja nautičko – turističkog kompleksa Sveta Katarina - Monumenti razvija se u sklopu programa Brijuni Rivijera, kao projekt posebnog značaja za Republiku Hrvatsku, Istarsku županiju i Grad Pulu. Kompleks sveukupno obuhvaća površinu od 46 hektara na kojemu će se izgraditi dvije luke nautičkog turizma s 550 vezova u moru i mogućnošću gradnje 1200 vezova na kopnu te ostali prateći sadržaji i hotelski kompleks. Cjelokupna realizacija projekta, odnosno privođenje područja namjeni očekuje se 2020. godine.  Sam projekt podijeljen je u funkcionalne cjeline i gradit će po etapama, a početna faza bit će sanacija mosta koji povezuje kopno i otok Sv. Katarinu, dok su pripremne radnje dovođenja infrastrukture već započele.