03.10.14. u 12:12

Delegacija regije Malopolska u Istarskoj županiji

U trodnevnom posjetu Istarskoj županiji ovih se dana nalazi delegacija iz poljske regije Malopolska u sastavu: voditelj Odjela za strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje Dariusz Styrna te članovi informacijskog i promidžbenog tima Odjela za strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje Anna Diawol-Sytko i Piotr Grzeskow. Predstavnike iz Poljske jučer su, u sjedištu Istarske županije, u Puli primile zamjenica župana Viviana Benussi, pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan, pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich, viša savjetnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Anica Dobran Černjul i stručna suradnica za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Tea Batel.

Na sastanku se razgovaralo o konkretnim oblicima suradnje na polju obrazovanja te zajedničkim europskim projektima razmjene učenica i učenika strukovnih srednjih škola. Naime, suradnja je već započela proteklog tjedna kada je stiglo deset učenica i učenika sa svojim profesorima na petodnevnu nastavu u Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i Tehničku školu.  Polovicom listopada naše će učenice i učenici iz spomenutih škola otići na isti oblik razmjene u Krakow.

Razgovaralo se i o planovima za 2015. godinu za kada je predviđen projekt razmjene za sto učenika iz devet strukovnih škola Istarske županije.