16.07.15. u 13:21

Svečani prijem istarskog župana za pulske atletičarke

Istarski župan Valter Flego, zajedno s pročelnicom UO odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patriciom Smoljan, danas je, u sjedištu Istarske županije u Puli, upriličio prijem za atletičarke Gimnazije Pula. Povod su bili vrhunski rezultati koje su srednjoškolke ostvarile na nedavno održanom Svjetskom natjecanju u atletici u Kini.

Svečani prijem otvorio je istarski župan uputivši iskrene čestitke djevojkama koje su dokazale da je i ono teško zamislivo, moguće i ostvarivo uz dobru volju i predan rad. Istaknuo je iznimno zadovoljstvo uspjehom pulskih učenica te zahvalio njihovoj profesorici Đeni Blarežina, treneru Milanu Vitasoviću, ravnateljici Gimnazije Branki Antunović-Piton, Školsko-sportskom savezu, kao i svima ostalima koji imaju zasluge u njihovom odlasku i rezultatima ostvarenim u Kini.

Posebno je izrazio divljenje atletičarkama na samoj pripremi i angažmanu kako bi se ovaj daleki put uopće ostvario. „Borile ste se za odlazak, a onda i izborile za odličja u teškoj konkurenciji čime ste još jednom dokazale kako naša mala Hrvatska i još manja Istra mogu biti velesile u sportu“, poručio je župan Flego i dodao kako su puno doprinijele promociji naše županije i zemlje u svijetu.

Njihov uspjeh ujedno je i naš ponos, istaknuo je istarski župan, te motivacija i poticaj sadašnjim i budućim mladim sportašima da se njihov trud i ulaganje u talent isplati.

„Sportski talent koji je oduvijek prisutan u Istri naš je vrijedan resurs i u njega moramo neprestano ulagati i poticati ga. Jer, bez obzira na osvojene medalje, sport odgaja mlade ljude, spaja ih i uči zalaganju i zdravom životu“, naglasio je župan Flego, izrazivši još jednom zahvalu svima koji potiču djecu na bavljenje sportom.

Djevojke su se, zajedno s profesoricom Blarežina i trenerom Vitasovićem, zahvalile na lijepom prijem Istarske županije, kao i pruženoj podršci tijekom samih priprema za putovanje. Nakon ugodnog razgovora o boravku u Kini, župan Flego uručio je atletičarkama prigodne poklone te zaželio puno uspjeha na daljnjim natjecanjima.

Predstavnice Gimnazije Pula na svjetskom atletskom prvenstvu zauzele su ukupno 11. mjesto, pritom oborivši i svoje osobne rekorde. Wanda Haber Zelanto osvojila je zlatnu medalju u trčanju na 400 m, Ana Vareško 2. mjesto u trčanju na 1500 m, a Lucia Vareško došla je šesta u trčanju na 200 m. Na natjecanju su sudjelovale i Ivana Babić i Dea Peruško, dok je Ema Hošnjak morala s istog izostati zbog pisanja državne mature.