10.12.15. u 11:41

Sutra dodjela 8. Istriane

U kinu Valli, u Puli, sutra će se održati 8. svečana dodjela nagrada Istriana, koju su na današnjoj konferenciji za novinare najavili inicijator i idejni začetnik Istriane Daniel Sponza, pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan te predstavnik sponzora IKB Umag  Valter Orbanić.

Pročelnik Torbica izrazio je veliko zadovoljstvo što Istriana postaje tradicionalna manifestacija, što potvrđuje njezinu kvalitetu i izvrsnost. Dodao je kako je to prilika da se u blagdansko vrijeme zahvalimo svima koji su u Istri učinili mnogo.

Pročelnica Smoljan je podsjetila na šest kategorija za koje se dodjeljuje Istriana: gospodarstvo, znanost i obrazovanje, kultura, zdravstvo, sport i glazba.

Sponza je¸ujedno objavio ime jedne laureatkinje, i to u kategoriji zdravstvo. Marjeta Milani osvojila je 168 glasova, sestra je prvostupnica od 1981 godine. Od 1984. radi kao patronažna sestra i uvijek je u bliskom kontaktu s ljudima i obiteljima u njihovim najtežim i najvažnijim trenucima.

„Medicinski djelatnici OB Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije odlučili su na ovogodišnju Istrianu nominirati isključivo medicinske sestre i tehničare kako bi dali naglasak upravo na važnost njihovih djelatnosti“, rekao je Sponza.

U kategoriji gospodarstvo nominirani su: Vesna Žmak i Armando Stanišić, znanost i obrazovanje: Valter Boljunčić i Tamara Sapanjoš, kultura: Ivana Matejčić i Sunčica Mustač, Ondina Krnjak i Tatjana Bradara, te Bojan Šumonja, sport: Slavko Jereb, Nataša Ravnić Gašparini i Bruno Valčić, glazba: Anelidi, Veja, Livio Morosin, Luka Žužić i Franko Božac.