27.04.16. u 08:58

Svečano otvoren Centar za praktičnu robotiku Pula

U sklopu Industrijsko-obrtničke škole na Vidikovcu u Puli, jučer je otvoren Centar za praktičnu robotiku. Uz ravnatelja, dipl.ing.str. Petra Gavrića i voditelja Centra Dragana Pantića, svečanosti su prisustvovale i zamjenica župana Viviana Benussi i pročelnica za obrazovanje, sport, i tehničku kulturu Patricia Smoljan.

Pred brojnim uzvanicima, učenici škole, tom su prilikom, demonstrirali let dronom pomoću kojeg su snimili samu svečanost otvorenja. Također su predstavili rad robota u Centru, u kojem se, između ostalog, može vidjeti robotska Trka na prstenac, robotska ruka, rad 3D printera, robotske pse...

Cilj Centra je popularizacija robotike, koja izuzetno zanima učenike škole, a koristi se za programiranje i kontroliranje robota u redovnoj i izvanrednoj nastavi kao i za edukacije profesora na poljima automatike i robotike.

Centar je otvoren prvenstveno zahvaljujući suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom i Društvom za robotiku Istre. Potrebna oprema nabavljena je iz Centra praktične robotike bivše zagrebačke Željezničke i tehničke škole.