06.12.16. u 14:48

U Poreču održan kviz: Znanjem protiv ovisnosti

U Centru za mlade Poreč, jučer 29.11.2016. održan je kviz na temu Znanjem protiv ovisnosti kao jedna od aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti! Kviz se sastojao od ukupno 42 pitanja koja su pokrila područje prevencije ovisnosti, pitanja vezana uz konzumaciju alkohola, duhana i droga te područje zakonske regulative koja se tiče zlouporabe sredstava ovisnosti. Pitanja su pripremili stručnjaci iz Povjerenstva „Zajedno protiv ovisnosti“ Grada Poreča.
Natjecale su se 4 grupe mladih i to ekipe : Vodovod, Vajk zadnji, Minios i Tim Orešković. Kviz je vodio predstavnik mladih Nino Ritoša.
Sve su grupe u veselom i opuštenom raspoloženju postigle visok rezultat i pokazale da posjeduju informacije iz područja prevencije, zakonske regulative te štetnih utjecaja i posljedica korištenja sredstva ovisnosti. S jedne strane Kviz je pokazao da mladi koje se sustavno u Poreču educira i  informira posjeduju potrebne i važne informacije o štetnosti sredstava ovisnosti, koje ih informacije mogu zaštiti tijekom rasta i razvoja. S druge strane isto je poticaj da se preventivnim programima trajno radi s mladima te da ih se odgaja za odgovorno donošenje odluka  kako bi informacije koje usvajaju bile ključne za donošenje ispravnih odluka.
Na Kvizu je pobijedila  ekipa Vodovod sa 36 od ukupno 42 moguća boda. Članovima pobjedničke ekipe je kao nagrada podijeljena torba Zdravi grad - Istria sana sa knjigom Poreč u snijegu i promotivnim materijalom Zdravog grada.
Kviz će se ponoviti i za nadmetanje srednjoškolaca dviju porečkih srednjih škola tijekom trajanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Zdravi grad Poreč