17.03.17. u 13:31

Održan kick-off meeting projekta DA-SPACE

Na Tehničkom Sveučilištu u Pragu, danas je održan kick-off meeting EU projekta DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreunership skills and Public Private Partnership in Danube Region. Projekt je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa, uz sudjelovanje 12 partnera iz sedam europskih zemlja, a provoditi će se do lipnja 2019.

Predstavnici Istarske županije - Upravnog odjela za gospodarstvo i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prezentirali su međunarodnim projektnim partnerima svoju ulogu u projektu i aktivnosti usmjerene na realizaciju projektnih zadataka. Jedan od važnijih ciljeva ovog projekta je unaprijediti poslovne inovacije povezivanjem mladih ljudi  s poduzetnicima u tzv. Open Innovation Lab-ovima razvijajući inovativne procese učenja i unapređenja poduzetničkih vještina.

Uloga Istarske županije u projektu DA-SPACE je podržati Sveučilište Jurja Dobrile u pronalaženju poslovnih subjekata poduzetnika/javnih ustanova/JLS/organizacija civilnog društva zainteresiranih za uključivanje u Lab-ove i rad s mladima promovirajući interdisciplinarnu suradnju obrazovnih institucija, gospodarstvenika, istraživačkog i javnog sektora u jednom inovativnom okruženju.