31.03.17. u 10:17

Porečki Dom kao primjer dobre prakse prikazan u Zagrebu


Iskustva Doma za starije i nemoćne osobe Poreč u radu s volonterima Europske volonterske službe (EVS) kao pozvani primjer dobre prakse prikazana su u petak u Zagrebu, u sklopu informativnog dana EVS koji je organizirala nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU. Pozitivna porečka iskustva iz Doma kao jedine socijalne ustanove koja samostalno provodi projekte financirane EU sredstvima namijenjene dugoročnom volontiranju EVS volontera, iznijela je stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar.

Provođenje programa porečkog Doma od strane nacionalne Agencije ocijenjeno je izuzetno uspješnim te će Agencija u sklopu kampanje u povodu 30. godišnjice Erazmus+ programa, putem kojeg se projekt financira, promotivne materijale snimati upravo u Poreču, u Domu za starije i nemćne osobe, ustanovi koja na djelu realizira ideje volonterstva i suradnje među generacijama.

Inače, od 2014. godine od kad se u Domu provode projekti namijenjeni dugoročnom volontiranju EVS volontera, u Poreču su po gotovo godinu dana boravile 4 EVS volonterke, dok će do kraja 2017. godine u Domu boraviti još dvije volonterke, Emma Quintana Lloran iz Španjolske i Daria Zelenska iz Ukrajine te svojim volonterskim angažmanom nastojati potaknuti sve dobne skupine, a posebno mlade na volonterski doprinos zajednici.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč