04.04.17. u 11:19

Djeca predstavila naučeno u sklopu projekta Zavičajne nastave

U Domu za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“, u Puli, danas su djeca iz DV Dodo, iz Štinjana, predstavila naučeno u sklopu projekta Zavičajne nastave. Djeca su tom prilikom, odjevena u narodne nošenje, plesala balun i pjevala istarske pjesme. Prezentaciji programa očuvanja kulturne baštine sudjelovali su i istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Župan Flego se osvrnuo na projekt Zavičajne nastave, kojeg je inicirao kako bi naša djeca učila o svome kraju, o istarskim temeljnim vrijednostima, bogatoj povijesti i kulturi.

„Naša su djeca budućnost Istre i želimo da poznaju i vole svoj kraj, da nastave njegovati sve ono što Istru čini posebnom i drukčijom. Samo na taj način će naučiti, poštovati i tuđe“, naglasio je župan Flego koji je izrazio zadovoljstvo što je dječje narodne nošnje izradila Zaštitna radionica Tekop Nova za što se Županija i Grad Pula izdvojili 10 tisuća kuna.

Gradonačelnik Miletić smatra kako treba držati do svog zavičaja te omogućiti djeci da uče o tradiciji. Stoga, dodao je, drago mu je što je Istarska županija pokrenula projekt Zavičajne nastave i što su danas naši najmlađi imali priliku veseliti građane treće životne dobi.