12.04.17. u 09:40

ODRŽANA PJEŠAČKA MANIFESTACIJA „HODITI I ZDRAVI BITI - LA SALUTE VIENE CAMMINANDO“

U subotu, 08. travnja 2017. g., Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i sedam gradova u Istri, uz potporu Istarske županije, organizirali su pješačenje pod nazivom „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“. Tog dana pješačili su Pula, Umag, Labin, Pazin, Poreč i Buzet, a pješačenje u Rovinju održano je dan kasnije, 09. travnja 2017.g.
U Puli su aktivnosti započele registracijom sudionika i podjelom majica u 9:30 sati kod oznake KRUPP-ove staze „Koza“. Nakon registracije, pješačili smo prema Splendidu, Zlatnim stijenama, ispod hotela Brioni, do svima poznate Bunarine. Na Bunarini je organizirana podjela zdravih obroka (srdele i kruh).                  
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije podijelio je brojne edukativne materijale te promovirao svoje preventivno-zdravstvene programe i aktivnosti. Učenici Medicinske škole Pula, sa svojim profesorima, sudjelovali su u pješačenju te na Bunarini mjerili krvni tlak i šećer u krvi svim zainteresiranim sudionicima. Djelatnici Opće bolnice Pula također su nam se pridružili u pješačenju, a na Bunarini su organizirali mjerenje tlaka.
U Puli je pješačilo preko 300 registriranih sudionika svih dobi.