21.12.17. u 14:51

Održan tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule u povodu predstojećih blagdana

U Zajednici Talijana Pula - Circolo danas je održan tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, kojem su prisustvovali brojni predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog, obrazovnog, vjerskog i sportskog života Istre.

Brojnim uzvanicima obratili su se istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji su se tom prilikom osvrnuli na godinu na izmaku, kako bi napravili „inventuru, te se zapitali po čemu ćemo tu 2017. pamtiti“.

„Smatram da je najvažnije istaknuti da imamo dobre trendove, poput pada nezaposlenosti i rasta zaposlenosti koji je primjetan u svim segmentima našeg društva i u svim dijelovima Istre. Rastu zaposlenosti te rastu BDP-a u našoj županiji doprinijeli smo svi mi skupa, svatko na svoj način.

Želim se stoga zahvaliti svima vama koji ste doprinijeli razvoju Istre“, naglasio je župan Flego dodajući kako takav trend treba nastaviti razvijati, što nije jednostavno.

„Pred nama su stoga novi iskoraci u 2018. godini. Očekuje nas puno izazova, poput zajedničkog rada na novim radnim mjestima, daljnja velika ulaganja u društveni standard, brojni projekti i programi“, rekao je župan Flego.

„Iz mog kuta gledišta 2017. je bila jedna vrlo izazovna godina, a politički gledano i turbulentna godina jer smo imali lokalne izbore, rekonstrukciju Vlade, slučajeve Agrokor i INA MOL, kao i arbitražnu presudu. Dakle, imali smo jednu izazovnu, ali i uspješnu godinu kako za Istru, tako i za grad Pulu, prvenstveno zahvaljujući svim našim vrijednim građanima… zahvaljujući svima vama. Bez zajedništva, bez suradnje nije moguće ići naprijed, kazao je gradonačelnik Miletić.

Pulski gradonačelnik nabrojao je i nekoliko kapitalnih projekata, koji su „sigurno poboljšali način života naših građana“,  poput proširenja zaobilaznice, uređenja Trga Kralja Tomislava, uređenja De Villeovog uspona, otvaranja Pule prema moru, prolaza Sv. Teodora, izgradnje Opće bolnice i izgradnje zatvorenog bazena.

Nakon održanih govora, župan Flego, gradonačelnik Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić nazdravili su novoj godini zaželjevši svima puno sreće, zdravlja i osobnog uspjeha.

Za glazbeni dio programa bila je zadužena ženska vokalna skupina Ad Libitum iz Brtonigle.