19.02.18. u 15:07

Održano otvorenje Otvorenog inovacijskog laboratorija projekta DA-SPACE

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ danas je održano otvorenje prvog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija EU projekta „DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreunership skills and Public Private Partnership in Danube Region“. Projekt je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa, a na njemu sudjeluje 12 partnera iz sedam europskih zemlja. Projekt će se provoditi do lipnja 2019. godine.

Tijekom prvog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija, mladi će talenti inovativnim metodama i uz timski rad s mentorima tražiti rješenja, testirati ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uključivanjem u ciklus inovacijskog laboratorija, polaznicima će se omogućiti kvalitetno mentorstvo, stjecanje praktičnih znanja i poduzetničkih vještina, potencijalno zapošljavanje te umrežavanje na regionalnoj i međunarodnoj razini.

Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije, zajedno s partnerom Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli nositelji su ove projektne aktivnosti za našu regiju. Na otvorenju su, uz Istarsku županiju i Sveučilište Jurja Dobrile, sudjelovali i predstavnici Istarske regionalne energetske agencije IRENA-e, Grada Buzeta, Maistre, Infobipa, Eurokonzaltinga i Uniline-a koji će imati ulogu mentora, te mladi talenti koji će sudjelovati u prvom ciklusu laboratorija.

Projektne aktivnosti, predviđaju i drugi ciklus, koji će se održavati od rujna, pa sve do početka 2019. godine.

Više informacija na poveznici: www.interreg-danube.eu/da-space