04.04.18. u 15:43

Tennisclub Union Munster već 40 godina u Poreču

Tennisclub Union Munster ove godine obilježava već 40. godinu priprema u Poreču u predsezonskom razdoblju. Partner Plave Lagune već godinama dovodi na školu tenisa mlade tenisače koji u predsezoni treniraju i uživaju u Poreču. Thomas Heilborn, voditelj teniskog kluba Union Munster ističe kako je i za vrijeme rata u 90-tim godinama bio prijatelj Hrvatske i promicatelj boravka u za njega prelijepoj Istri.

Kako bi mu zahvalili, danas su ga primili istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, zajedno s članom Uprave Plave Lagune Draganom Pujasom i direktoricom prodaje Orietom Valković.

Gradonačelnik Peršurić zahvalio im je na dolasku kroz sve ove godine, posebice jer su oni promotori Poreča kao sportskog grada: „Poreč je metropola turizma, grad vina i maslinovog ulja, poznat po svojoj bogatoj povijesti i uređenosti. Godišnje ostvarujemo 3,5 milijuna noćenja, a što se tiče teniskih terena – ako usporedimo njihov broj po broju stanovnika, tu smo vjerojatno rekorder u cijeloj Hrvatskoj“.

Župan Flego je zahvalio gospodinu Heilbornu što već dugi niz godina dovodi mnogobrojne tenisače u Istru te time doprinosi promociji naše regije.

„Veliko je zadovoljstvo vidjeti ove mlade sportske nade ovdje u Poreču. Želim vam ugodan boravak, dobre treninge te u nadolazećem razdoblju vrhunske rezultate“, istaknuo je župan Flego podsjetivši kako je prije par godine u Istri, točnije u Novigradu, boravila i tenisačica Serena Williams.

„Zahvaljujemo Vam od srca na 40 godina vjernosti i vjerujem da se do danas već ovdje doista osjećate kao kod kuće. Zahvaljujemo vam što ste odabrali Poreč, Istru i Hrvatsku kao destinaciju u kojoj školujete mlade tenisače te što na taj način doprinosite predsezoni u Poreču. Vi ste također i promicatelj Hrvatske i Istre u Njemačkoj i naš vjerni ambasador u Munsteru. Nadam se da ćemo još mnogo godina ostati partneri i zajednički graditi još bolju suradnju“, istaknuo je Dragan Pujas ovom prigodom.

Stotinjak mladih tenisača ostaju u Poreču od 31.3. do 8.4. do kada traje njihov Tenis Ferien Camp, a svakako će doći i sljedeće godine.