04.06.18. u 15:44

FC Bayern München - strateški partner Istre

Turistička zajednica Istarske županije danas je u Vili Polesini, u Poreču, potpisala  Ugovor o strateškom partnerstvu između FC Bayern Münchena i Istre, a svečanom činu je prisustvovao i istarski župan Valter Flego. Ugovor su potpisali član Uprave FC Bayerna zadužen za marketing Andreas Jung i direktor županijske turističke zajednice Denis Ivošević.

Strateško partnerstvo FC Bayern Münchena, kao jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, i Istre, najznačajnije turističke destinacije u Hrvatskoj, predstavlja "savršeni brak", a uz iznimnu podršku Hrvatske turističke zajednice koja je prepoznala važnost projekta.

Istra je jedina turistička regija, i to ne samo u Hrvatskoj već i u široj regiji Mediterana, koja je prva pokrenula velike projekte strateških partnerstava. Osnovna ideja navedenog modela je značajan suport u funkciji pozicioniranja i promocije destinacije Istre na našim najvažnijim emitivnim tržištima.

Umrežavanjem promotivnih aktivnosti želimo iskoristiti reputaciju naših strateških partnera, njihovu prepoznatljivost i kvalitetu na način da se identifikacija i valorizacija velikih i poznatih brendova povezuje s Istrom i na taj način i dio njihove reputacije i prepoznatljivosti ugrađuje u brend ISTRA.

Ovakav proces cross marketinga i cobrandinga u turističkoj industriji predstavlja novitet u kreiranju novih vrijednosti i identifikaciji te međusobnom umrežavanju marketinških aktivnosti kroz sinergijsko djelovanje na posebno odabranim tržištima te, unutar toga, prema posebno odabranim ciljnim skupinama.

U tom je segmentu ključna riječ tržište: naime, Njemačka je naše najznačajnije i najveće emitivno tržište, a unutar Njemačke, Bavarska svakako ima najveći udio. Istra je turistička destinacija koja se dinamički mijenja i podiže razinu kvalitete servisa, usluga, ali i infrastrukture. U tom je smislu i naša najznačajnija misija prezentirati sve novosti iz destinacije novim gostima iz Njemačke, onima više platežne moći, a koji će, nadamo se, od sada imati okrenute prema Istri i Hrvatskoj.

Odabir kluba FC Bayern München u tom je pogledu logičan izbor partnera za Istru: radi se o jednom od najvećih i najznačajnijih svjetskih nogometnih klubova koji ima ogroman medijski utjecaj, okuplja velik broj fanova diljem svijeta, predvodi iznimnu bazu pratitelja na društvenim mrežama.