21.03.19. u 14:24

Župan Flego: Očekujem od ministra da preispita svoju odluku oko „Istarskog“

Istarski župan Valter Flego danas je oštro reagirao na informaciju da Ministarstvo državne imovine želi istjerati Klub studenata Istre "Mate Balota" iz svojih prostorija u Zagrebu.

„Šokiran sam ovom informacijom, tim više jer je Ministarstvo studentima obećalo da će idući tjedan tražiti konkretno rješenje ove situacije“, kazao je Flego.

„Ispada da je Ministarstvo cijelo vrijeme imalo figu u džepu. Ovakvi jednostrani potezi nisu nikakvo rješenje. To je demonstracija sile“, dodao je Flego i naglasio kako od ministra državne imovine očekuje da preispita ovu odluku te da uvaži značaj Kluba ne samo za Zagreb, već i za cijelu studentsku zajednicu u Hrvatskoj. Naime, Klub djeluje na istoj adresi od 1966. godine i kroz sva ova desetljeća postao je kultno mjesto okupljanja ne samo Istrijana, već i svih studenata u Zagrebu.

„Očekivao bi čovjek da će Klub studenata Istre „Mate Balota“ dobiti zasluženo priznanje za svoj doprinos studentskom i kulturnom životu Zagreba u posljednjih pola stoljeća.  A umjesto priznanja studenti su dobili prijetnju deložacijom“, ogorčen je Flego. 

„Pozivam ministra da pruži ruku našim studentima te da promjenom ove odluke pokaže mladima da u institucijama imaju iskrenog i fer partnera, a ne nekoga tko će ih doslovno izbaciti na cestu“, kazao je Flego i zaključio da su ovakve stvari pravi test odnos države i institucija prema mladima.