19.12.18. u 13:27

Godišnji sastanak udruga sustava civilne zaštite

U srijedu 19.12.2018. u organizaciji Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice Istarske županije u prostoru Istarske županije održan je godišnji radni sastanak predstavnika operativnih snaga i udruga od značaja za sustav Civilne zaštite Istarske županije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Odjela za održivi razvoj IŽ, Društva crvenog križa IŽ, Ronilačkog saveza IŽ, HGS –stanica Pula i Istarskog speleološkog saveza. Na sastanku je izvršena analiza aktivnosti tijekom 2018. g., suradnja Istarske županije s operativnim snagama i udrugama sustava CZ te prijedlozi buduće suradnje i aktivnosti u sustavu CZ.

Cilj ovakvih radnih sastanaka je upoznavanje i provjera planskih dokumenata i operativnih procedura za sudjelovanje u  intervencijama, izjavio je Voditelj Službe CZ g. Denis Stipanov.

Svojim sudjelovanjem u ovakvim edukacijama daju svoj doprinos daljnjem jačanju kapaciteta operativnih snaga Istarske županije za učinkovit odgovor na potencijalne elementarne nepogode i druge nesreće te pomaže svim sudionicima u sustavu CZ s područja Istarske županije da osnaže vlastite kapacitete u svrhu smanjenja rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.