Lupoglav od danas ima UZV aparat

Lupoglav od danas ima UZV aparat

Ambulanta obiteljske medicine Istarskih domova zdravlja, u Lupoglavu, od danas ima ultrazvučni aparat, zahvaljujući vrijednoj donaciji gospodina Milana Grozića, a svečanoj primopredaji uređaja prisustvovali su istarski župan Boris Miletić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, načelnik Općine Lupoglav Franko Baxa, voditeljica IDZ - Ispostava Pazin Marina Lovrinić, te spec obiteljske medicine Tina Zavidić.

Župan Miletić je gestu g. Grozića nazvao jako lijepim primjerom nesebičnosti i humanosti, a koja je od velikog značaja za građane ovog područja, koji više neće morati putovati u neka druga mjesta već će ultrazvučni pogled moći obaviti ovdje u Lupoglavu. Podsjetio je i kako je tim povodom, prije nekoliko mjeseci organizirao prijem za Milana Grozića u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, kako bi mu i na taj način izrazio zahvalnost.

Podsjetimo, Milan Grozić, stanovnika sela Vranja u općini Lupoglav početkom ove godine obratio se Istarskim domovima zdravlja sa željom da pomogne zdravstvu na području Lupoglava i Pazinštine, za što je izdvojio 200 tisuća kuna svoje ušteđevine. 

„Nakon što smo gospodina Grozića upoznali s potrebama dogovoreno je da se od tog iznosa nabavi ultrazvučni aparat za ambulantu obiteljske medicine u Lupoglavu u vrijednosti od 100 tisuća kuna,  za 50 tisuća kuna da se  nabave medicinski kreveti za stacionar u Pazinu, a 50 tisuća kuna da se uloži u adaptaciju biokemijskog laboratorija u Pazinu. Proveden je postupak javne nabave tako da su UZV i kreveti nedavno nabavljeni, dok je adaptacija laboratorija u tijeku“, istaknuo je ravnatelj Ivančić dodajući kako je prije par godina adaptirana ambulanta, zahvaljujući sredstvima IDZ-a i Općine Lupoglav. 

Načelnik Baxa se, također, osvrnuo na zajedničko ulaganje izrazivši nadu da će se suradnja s Istarskim domovima zdravlja nastaviti i na drugim projektima, poput onog sanacije fasade ambulante. Spomenuo je i da je na Dan Općine Lupoglav, g. Groziću uručena zahvalnica. 

„Osjećam ponos i zadovoljstvo da sam dio svoje ušteđevine, u iznosu od 500 tisuća kuna stavio u funkciju poboljšanja kvalitete zdravstvene usluge u našoj županiji i susjednoj Primorsko-goranskoj. 100 tisuća kuna donirao sam Općini Lupoglav, 100 tisuća kuna Istarskim domovima zdravlja - Ispostavi Pazin i 300 tisuća kuna Thalassotherapiji, prestižnoj i renomiranoj klinici koju koriste i građani Istarske županije“, rekao je donator Grozić.

Kako je naglašeno, UZV aparat će omogućiti  specijalistici obiteljske medicine, doktorici Tini Zavidić da svojim pacijentima pruži višu kvalitetu usluge. 

„Zahvaljujem se gdinu. Groziću u ime pacijenata i svoje osobno na ovoj humanitarnoj gesti. Mi smo ruralna ambulanta koja je dosta izdvojena od ostatka Istre tako da nama ultrazvuk znači jako puno i u dijagnostici, ali i samoj prevenciji“, kazala je dr. Zavidić.
 

Galerija fotografija