Župan Miletić primio srebrnu košarkašku ekipu iz Pazina

Župan Miletić primio srebrnu košarkašku ekipu iz Pazina


Istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem i pročelnicom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricijom Percan, upriličio je danas prijem za košarkašku ekipu „Pazinjani“, iz Pazina, koja je osvojila srebrnu medalju na nedavno održanim 26. Plazma sportskim igrama mladih, u Splitu. Sjajnu ekipu, predvođenu trenerom Darijom Lukšićem, čine igrači Lino Družeta, Petar Kontić, Marko Guerin i Mateo Macinić, a prijemu su prisustvovali svi osim ovog potonjeg. 

Župan Miletić čestitao je treneru i igračima na „srebru zlatnog sjaja“ te istaknuo važnost promocije sporta i zdravog načina života, posebice među djecom. I susreti poput ovog, smatra župan, prilika su da se djecu dodatno potakne na bavljenje sportom.   

„Pohvalna je i velika edukativna kampanja koja je pokrenuta na ovogodišnjim Plazma igrama, a odnosi se na učenje sudionika o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša“, istaknuo je župan. 

U razgovoru s dečkima saznao je i da pohađaju 6., 7. i 8. razred osnovne škole, da treniraju četiri puta tjedno, a u Splitu su u finalu izgubili protiv ekipe Kosturi iz Zagreba. Jedan od razloga što im je promaklo prvo mjestu su i ozlijede dvojice igrača.

Trener Lukšić zahvalio se županu na prijemu, a ostvareni rezultat na Plazma igrama ocijenio je kao lijepim uspjehom. Budući da na natjecanjima sudjeluje veliki broj djece i mladih, bilo je to, kako je rekao, jedno odlično iskustvo. 

Čestitkama su se pridružili i pročelnik Glušac te pročelnica Percan. 

„Istarskoj županiji je sport od izuzetne važnosti, a posebice kad govorimo o našoj djeci koja većinu vremena provode ispred mobitela i računala. Upravo zato uskoro krećemo s pokretanjem Fonda za sport putem kojeg ćemo dodatna sredstva usmjeravati u edukaciju trenera i sportskih kadrova. Istra je dobro pokrivena sportskom infrastrukturom, a uz sufinanciranje rada klubova, cilj nam je ojačati sportske kadrove“, poručio je Glušac.

„Veseli što ste odlični učenici, a svoje slobodno vrijeme koristite za sport. Čestitke na uspjehu i nastavite trako i dalje“, kazala je Percan.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2,5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Nakon kvalifikacijskih, te regionalnih i županijskih turnira održanih u svih 10 sportskih disciplina (mali nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika), Split je bio domaćinom još jedne državne završnice Plazma sportskih igara mladih. Od 25. srpnja do 13. kolovoza najbolji mladi amaterski sportaši borili su se titulu državnih prvaka u svojim sportskim disciplinama. 

Galerija fotografija