Župan Miletić posjetio djelatnike COVID odjela Opće bolnice Pula

Župan Miletić posjetio djelatnike COVID odjela Opće bolnice Pula

Istarski župan Boris Miletić posjetio je danas Opću bolnicu Pula, gdje je održao radni sastanak s voditeljima i glavnim medicinskim sestrama Odjela infektologije i COVID jedinica te se iz prve ruke upoznao s nadljudskim naporima, požrtvovnim i teškim radom koji zdravstveni i ne zdravstveni djelatnici već gotovo dvije godine ulažu u liječenje i spašavanje života oboljelih od virusa COVID-19. Saznao je tako da je do sada hospitalizirano ukupno 2000 osoba, a oporavak je za veliki broj dugotrajan, od 6 do 8 mjeseci, pa čak i duže.

„Intencija je bila posjetiti djelatnike te odati jednu veliku zahvalnost i pružiti im ljudsku toplinu jer znamo koliko su opterećeni. Istarska županija, kao osnivač Opće bolnice Pula, nastoji osigurati sve potrebno kako bi bolnica funkcionirala u materijalnom smislu. Svi skupa možemo biti ponosni na ovu lijepu, novu bolničku zgradu i na modernu opremu, ali ključ svega pa tako i u zdravstvu su ljudi. Ispred Istarske županije i svoje osobno želim se od srca zahvaliti ljudima koji rade, kako su me informirali, na 3 COVID odjela, na 4 lokacije i svakodnevno vode bitku s ciljem da se pacijenti prije sveg izliječe. Svjesni smo, nažalost, činjenice da ljudi zbog ove bolesti umiru i stoga iskoristit ću i ovu priliku da pozovem sve građane koji se do sada nisu cijepili da to učine. Kad čujete te ljudske sudbine, tragedije, pa kad čujete koliko su opterećeni djelatnici koji rade na Odjelu infektologije i COVID jedinicama bude izuzetno teško, a pogotovo kad vam kažu da svega ovog ne bi bilo da je bila veća procijepljenost stanovništva“, naglasio je župan Miletić 

Zamjenik ravnateljice OB Pula Ivica Fedel, dr.med.,. zahvalio je županu na dolasku i njegovoj podršci, te ga je izvijestio o trenutnoj situaciji, daljnjim planovima što se organizacije rada tiče, odnosno da će se u naredna dva dana preseliti Odjel infektologije i COVID jedinice u novu zgradu. Respiracijski centar, koji se već nalazi u novom djelu zgrade, ostaje na  toj lokaciji. 

Sastanku su prisustvovali Ivan Glušac, pročelnik Kabineta župana; Kristina Kupčak, glavna sestra Odjela infektologije OB Pula (COVID 1 Odjel); Iva Polić Kljajić, dr.med., koja trenutno mijenja voditeljicu Odjela infektologije OB Pula (COVID 1 Odjel); Hana Kalinić Grgorinić, dr.med., voditeljica COVID 2 Odjela; Tatjana Šterpin, mag.med.techn. glavna sestra COVID 2 Odjela; Danny Belušić, dr.med., voditelj Respiracijskog centra OB Pula; Ivana Morić Ribić, bacc.med.techn, glavna sestra Respiracijskog centra OB Pula; te Irina Pucić, pomoćnica za sestrinstvo OB Pula.

Galerija fotografija