Polaganjem vijenaca obilježeni blagdani Svih svetih i Dušni dan

Polaganjem vijenaca obilježeni blagdani Svih svetih i Dušni dan

Danas je u Puli održano tradicionalno polaganje vijenaca povodom obilježavanja nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana. 

Na središnjem križu Gradskog groblja u Puli vijence su u spomen stradalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu položili zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, izaslanstvo MORH-a, MUP-a i Istarske županije, predstavnici Koordinacije udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Istarske županije te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Grada Pule. 

Nakon polaganja vijenaca, prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić čiji je odjel, nakon preuzimanja poslova državne uprave, nositelj aktivnosti obilježavanja navedenih blagdana u ime Ministarstva hrvatskih branitelja.

„Tijekom Domovinskog rata brojni su hrvatski branitelji smrtno stradali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, čija imena i žrtva žrtva i nikada ne smiju biti zaboravljeni. Svojim životom doprinijeli su stvaranju neovisne i suverene Hrvatske i ostavili nam u trajni zalog vrijednosti domoljublja“ rekla je u svom govoru pročelnica Grozić-Živolić te je pozvala da se minutom šutnje oda počast i hrvatskim braniteljima i svim civilima stradalim u Domovinskom ratu.

Osim na gradskom groblju, u ime Istarske županije zamjenica župana Ćakić Kuhar vijence je položila u Titovom parku na spomenika borcima NOB-a i žrtvama fašizma te u Parku Franje Josipa na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Svečanost polaganja vijenaca održana je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.
 

Galerija fotografija