Župan Miletić posjetio izložbu povodom 30 godina postojanja škole za strane jezike Byron

Župan Miletić posjetio izložbu povodom 30 godina postojanja škole za strane jezike Byron

Škola za strane jezike Byron ove godine obilježava 30. godišnjicu kontinuiranog rada. Škola je s radom započela u Buzetu, a nastavila je u Puli. Tijekom svih tih godina upriličene su i brojne izložbe, a nerijetko se tu organiziraju i tečajevi hrvatskog jezika za strance. No, prepoznatljiv znak ove škole je učenje engleskog jezika na kreativan način, posebice za najmlađe, uz igru i stalno prisutnu didaktičku komponentu i raznolike sadržaje.

Direktorica i utemeljiteljica škole Spomenka Teodora Lolić, tim je povodom, u Ulici Sergijevaca, u Puli, izložila sve pohvale, diplome, isječke iz novina o uspjesima te škole, stare bilježnice, kalendare rada i druge didaktičke materijale. Izložbu su danas obišli i istarski župan Boris Miletić, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, te veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj Nj. E. Simon Thomas, kojem je ovo ujedno bio prvi posjet Puli. 

Župan Miletić tom je prilikom izjavio kako je Byron više od škole stranih jezika što potvrđuje i izložba povodom 30. obljetnice rada. 

„Iskrene čestitke utemeljiteljici Bayrona gđi Spomenki koja je svoj život posvetila učenju i bavljenju djecom i mladima iz čitave Istre!“, kazao je istarski župan. 

„Zadovoljstvo mi je imati priliku danas posjetiti školu stranih jezika Byron i vidjeti šarmantnu izložbu povodom 30. obljetnice škole. Toplo prijateljstvo i snažno partnerstvo između naših dviju zemalja temelje se na jakim vezama između ljudi i mislim da je to ovdje danas vidljivo“, naglasio je veleposlanik Nj. E. Simon Thomas, koji je na dužnost, kako je i sam rekao, stupio u srpnju ove godine. 
 

Galerija fotografija