Istra nominirana za ”Wanderlust Reader Travel Awards”

Istra nominirana za ”Wanderlust Reader Travel Awards”

Poznati Wanderlust, najstariji britanski putnički časopis, nominirao je Istru za nagradu  ”Wanderlust Reader Travel Awards” čime je naša regija uvrštena u izbor za najbolju destinaciju među europskim regijama.

Nagrada se organizira u suradnji s londonskom burzom World Travel Market i dodjeljuje već 21 godinu, a u današnje vrijeme, kada je vrijednosti održivog turizma prepoznata više no ikad, Wanderlust nastoji iskazati zahvalnost i podršku pojedincima i organizacijama koji zagovaraju iznimna održiva i društveno odgovorna putovanja. 

"Ovo je prvi puta da slavni britanski časopis kandidira Istru za jednu takvu prestižnu nagradu te smo vrlo ponosni na činjenicu da nas Britanci, koji predstavljaju izuzetno važno emitivno tržište, percipiraju na taj način te prepoznaju Istru kao green i održivu europsku regiju. Stoga, pozivam sve da nam pomognu osvojiti ovu prestižnu titulu koja će nam omogućiti veću vidljivost te dodatno ojačati naš imidž zelene regije", izjavio je direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.

Wanderlust svojim tekstovima o autentičnim putovanjima, fantastičnim fotografijama i stručnim savjetima kroz tiskano i online izdanje nastoji informirati i inspirirati putnike na globalnoj razini i potaknuti ih na upoznavanje manje poznatih destinacija. Vodeći magazin specijaliziran za održiva putovanja potpisuje i organizaciju godišnje nagrade “Wanderlust Reader Travel Awards”.

Najpoželjniji gradovi, regije i države diljem Europe i svijeta te nadolazeće destinacije biraju se glasovima čitatelja. Da bi naše šanse za pobjedu bile veće, pozivamo i vas da svojim glasom pružite podršku našem poluotoku!

Istra je nominirana u kategoriji br. 7: 
https://wanderlusttravelawards.com 

Dobitnici će biti proglašeni 8. studenog na ceremoniji koja će se, po prvi puta, održati u Bijeloj tvrđavi (White Tower) tvrđave Tower of London uz domaćinstvo poznatog TV putopisca Simona Reevea.
 

Galerija fotografija