Župan Miletić primio borce iz Trojana

Župan Miletić primio borce iz Trojana

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas prijem za borce Ivana Vitasovića i Daniela Bažanta, te njihovog trenera Zelga Galešića iz domaćeg Kickboxing kluba „Trojan“. Naime, protekle subote u pulskoj Areni, održan je najveći borilački spektakl u domaćoj MMA promociji Fight Nation Championship (FNC7), a dvije važne pobjede ostvarili su upravo Vitasović i Bažant. 

Župan Miletić čestitao im je na uspjehu i cjelokupnoj organizaciji, koju je ocijenio kao vrhunskom budući da je i sam bio prisutan na događaju. 

„Dojmovi su stvarno pozitivni i mislim da je svatko mogao biti zadovoljan prikazanim, počevši od prvih borbi pa do onih za naslov. Sport je uvijek bio bitan, a danas dobiva dodatno na težini prije svega radi zdravlja naše djece. S druge strane, mislim da je to bila jedna lijepa promocija za Pulu i Istru, ali i cijelu Hrvatsku. Slika Arene, kao kulise sportskih spektakla, je ponovno obišla svijet“, kazao je župan, koji drži da je Arena magnet kojeg treba znati iskoristiti. 

Zadovoljstvo organizacijom je izrazio i Galešić dodavši da je od 5 tisuća ulaznica, njih 30 posto prodano van Pule i to najviše u Sloveniji. Na sam dan događaja, ulaznice su mahom kupovali turisti, koji su za njega saznali zahvaljujući dobroj promociji.

„Slike koje su poslane iz Arene, s kavezom na sredini, obišle su stvarno cijeli svijet i o tome su pisali najveći i najvažniji portali koji prate naš sport, a i primjerice The Washington Post je izvijestio da su „gladijatori ponovno u Areni“. To je dobra promocija za naš grad, ali pogotovo za nas kao klub“, rekao je Galešić, dodajući kako bi voljeli da takav borilački događaj postane tradicija, prvog vikenda u rujnu jer je interes publike i medija velik, a i njihov je klub na visokom nivou te može parirati stranim borcima. 

Vitasović i Bažant osvrnuli su se na mečeve i suparnike, režim prehrane te kako uspijevaju uskladiti poslovne obaveze i treninge. Ključna je, kazali su, želja za uspjehom. 
 

Galerija fotografija