Održan prijem za delegaciju uspješnih mladih kickboksača nakon Svjetskog prvenstva

Održan prijem za delegaciju uspješnih mladih kickboksača nakon Svjetskog prvenstva

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održan prijem župana Borisa Miletića za delegaciju uspješnih mladih kickboksača koji su ostvarili zapažene rezultate na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu  u kickboksingu za kadete i juniore u talijanskom Jesolu.

Župan Miletić čestitao je mladim sportašima i sportašicama na izrazito zapaženim rezultatima i osvojenim medaljama na Svjetskom prvenstvu. 

„Sport je jedan od najvažnijih prioriteta Istarske županije i to se vidi ne samo riječima, već i financijski kroz proračun. Posebno je sport bitan u današnje vrijeme kada je veliki postotak mladih ljudi neaktivno i sve više boravi u virtualnom svijetu, pa držim da je promocija sportskog načina života još bitnija. Vi ste sa svojim uspjesima i rezultatima dodatan poticaj i motiv drugim mladim ljudima da se uključe u sport i počnu živjeti zdravije i sretnije. Ove smo godine po prvi put formirali Fond za razvoj sporta, kao pomoć trenerima koji obučavaju mlade sportaše. Vidjeli smo kako  je interes izrazito veliki, a u proračunu za 2023. godinu osigurali smo 50 % veća sredstva koja sada iznose 750 tisuća kuna. Cilj nam je da taj iznos iz godine u godinu povećavamo te time dajemo jasnu poruku potpore sportu u našoj Istri“, poručio je istarski župan.

Trener KBK King Poreč i direktor Hrvatske kickboxing reprezentacije Leo Komšić istaknuo je Istarski kickboxing savez kao pozitivan primjer dobrog rada i suradnje između svih istarskih klubova: „Ulaže se puno u trenere i kadar koji prenosi na djecu znanje, tu korektnost i sportsku priču. U 12 klubova koji su u Kickboxing savezu Istarske županije trenutno je aktivno više od 2.000 članova“.

Trener KBK Buje i predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije Dragan Ljuboja spomenuo je teške uvjete tijekom pandemije, ali koji ipak nisu spriječili stvaranje novih šampiona, dok se trener KBK Planet Sport Pula i izbornik Hrvatske kickboxing reprezentacije Edi Višković zahvalio županu na prijemu te je predstavio najzanimljivije događaje sa Svjetskog prvenstva i poručio kako su uspjeli unatoč pandemiji, svake godine organizirati županijska prvenstva.

Na prijemu su prisustvovali i osvajači zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva u Jesolu Eva Leona Komšić iz KBK King Poreč u kategoriji Kick light za juniorke i Ivano Čelić iz KBK Planet Sport Pula u kategoriji Light contact starijih kadeta, te Anđelina Videc iz KBK Buje u kategoriji K-1 za juniorke koja je osvojila brončanu medalju. 

 

Galerija fotografija