Objavljen Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Objavljen Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 28. rujna Javni poziv za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

U okviru Fondovog poziva, sufinanciranje je moguće dobiti za instalaciju fotonaponskih elektrana, ali i za sustave grijanja i/ili pripreme potrošne tople vode, u koje su uključeni sunčani toplinski kolektori, dizalice topline ili peći na pelete. Za ovakve projekte, građanima je, ovisno o lokaciji, dostupno do 40%, do 60% ili do 80% prihvatljivih troškova. Maksimalan iznos poticaja je do 128 tisuća kuna, a jedan od uvjeta za dodjelu je da kuća ima  energetski razred (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd) C ili bolji u kontinentalnoj, odnosno B ili bolji u primorskoj Hrvatskoj.

Iako je poziv vrijedan 95 milijuna kuna otvoren 28. rujna, s obzirom da je potrebno određeno vrijeme za pripremu dokumentacije za prijavu, sa zaprimanjem zahtjeva se kreće od 15.11.. Poziv će biti otvoren do kraja godine, zaključno s 31. prosincem ove godine, a svi zainteresirani će svoje zahtjeve moći dostaviti isključivo poštom.

Javni poziv kao i svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici u nastavku:

Javni poziv za sufinanciranje OIE