Župan Miletić na 1. kolegiju župana Hrvatske zajednice županija

Župan Miletić na 1. kolegiju župana Hrvatske zajednice županija

Istarski župan Boris Miletić sudjelovao je danas na kolegiju župana Hrvatske zajednice županija, održanom u Zagrebu, na kojem je bilo, između ostalog, govora o organiziranju Izborne skupštine, problematici gospodarenja otpadom te aktivnostima do kraja godine.

Župan Miletić se, kao novoizabrani župan Istarske županije, obratio prisutnima te ukratko predstavio izrazivši zadovoljstvo što će u narednom razdoblju imati priliku sudjelovati u radu i aktivnostima Hrvatske zajednice županija.

Sjednici kolegija je prisustvovao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je poručio da uspostava učinkovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom zahtijeva partnerski odnos svih sudionika, odnosno Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedinica lokalne i regionalne samouprave i građana.

Na prvom kolegiju župana se raspravljalo i o planiranim aktivnostima Zajednice za naredno razdoblje gdje će poseban naglasak biti stavljen na efikasnije upravljanje školama i institucijama u nadležnosti županija, uvođenje kvalitetnog javnog linijskog prijevoza, decentralizaciju dijela državne imovine te pitanje rješavanja zahtjeva vezanih uz imovinsko-pravne odnose na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Na kraju sjednice je dogovoreno kako će se u rujnu održati još jedan kolegij župana kao priprema za izbornu Skupštinu Hrvatske zajednice županija na kojoj će se birati novo vodstvo Zajednice za iduće dvije godine.
 

Galerija fotografija