Upriličen tradicionalni prijem župana povodom Dana policije

Upriličen tradicionalni prijem župana povodom Dana policije

Istarski župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, tradicionalni prijem povodom Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila, koji se obilježavaju sutra. Prijemu su prisustvovali načelnik PU istarske Alen Klabot, zamjenik načelnika PU istarske Božo Kirin, načelnici sektora i načelnice/i policijskih postaja u Istarskoj županiji i suradnici. 

Na samome početku župan Miletić je čestitao načelniku Klabotu na ponovnom imenovanju te mu je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu na čelu PU istarske. 

"Današnji prijem je prilika da se zahvalim u ime Istarske županije i svoje osobno našim policajkama i policajcima koji svakodnevno brinu da se svi građani Istre, od onih najmlađih do onih najstarijih, kao i brojni posjetitelji osjećaju sigurno. Svi skupa znamo koliko je aspekt sigurnosti važan kad govorimo o turizmu i zato je naša regija poželjna destinacija za odmor. Pred svima nama su veliki izazovi jer vidimo što se događa na tlu Europe, u Ukrajini, i kako se lako situacija iz mira, nažalost, promijeni u rat. Kada se ugrozi osjećaj sigurnosti sve drugo postaje manje bitno i neki veliki problemi postaju manji“, poručio je župan dodajući kako svi građani Istre mogu biti ponosni na rad policije. 

Župan je čestitao svim policajkama i policajcima njihov Dan, a čestitkama i zahvalama pridružio se i pročelnik Glušac.

Načelnik Klabot se zahvalio na prijemu te je istaknuo kako je suradnja sa Županijom i župnom Miletićem na visokoj razini. 

„Turistička sezona je sigurno vrlo bitna, ali ne umanjujem ni ostatak godine kada mi moramo stvoriti dobre uvjete života za sve naše žitelje Istarske županije“, rekao je načelnik PU istarske.

Prijemu je prethodilo polaganje vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja i kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa, u Puli, u znak sjećanja na sve poginule i nestale pripadnike MUP-a RH u Domovinskom ratu i sve policijske službenike koji su stradali prilikom obavljanja svojih zadaća. 

Župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac sudjelovali su i na svečanoj Akademiji povodom obilježavanja Dana policije, u Valbandonu.
 

Galerija fotografija