HAPPEN - Održan informativni sastanak sa stanarima u Raši

HAPPEN - Održan informativni sastanak sa stanarima u Raši

IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija je u utorak, 8. 6. u školskoj dvorani OŠ Ivana Batelića u Raši održala otvoreni sastanak namijenjen informiranju zainteresiranih stanara zgrada koje su predmet natječaja za odabir zgrada u općini Raši za koje će se izrađivati tehnička dokumentacija energetske obnove. Stanarima su prezentirane brojne prednosti ulaganja u energetsku obnovu, kako financijske i okolišne, tako i znatno rjeđe spominjane zdravstvene. Detaljno su opisane mogućnosti obnove, od brojnih mjera povećavanja energetske učinkovitosti do uvođenja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Posebno je naglašen značaj optimiziranja projektnog rješenja, kako s financijskog, tako i s korisničkog stajališta te je zainteresiranim stanarima objašnjeno da će projektna dokumentacija sadržavati varijantne modele obnove od kojih će svaki zadovoljavati uvjete budućih natječaja za financiranje ulaganja u obnovu. Pojedini modeli razlikovati će se kako po ukupno ostvarenoj uštedi energije tako i po očekivanom periodu povrata investicije. Sva dokumentacija koja će se izrađivati imati će tipski karakter kako bi se u što je moguće većoj mjeri smanjio trošak korištenja iste za sve buduće korisnike koji su suvlasnici identičnih objekata.

Sastanak je završen otvorenom raspravom u kojoj je sudionicima dana mogućnost postavljanja pitanja o natječaju i kojom je započeta javna rasprava o navedenim temama.

Prijave na Javni poziv koji se odvija u sklopu Horizon2020 projekt HAPPEN moguće su do petka, 11. 6. 2021., a više informacija o pozivu moguće je pronaći na ovom mjestu: Link

 

Galerija fotografija