Istarska županija kontinuirano financijski podupire razvoj gospodarstva

Istarska županija kontinuirano financijski podupire razvoj gospodarstva

Istarska županija je raspisala pet javnih natječaja, ukupne vrijednosti od 5,8 milijuna kuna, za dodjelu proračunskih sredstva namijenjenih programima, projektima i manifestacijama iz raznih područja, među kojima su i oni koji doprinose razvoju gospodarskog sektora. 

Na natječaj udruge mogu prijaviti program, projekt i/ili manifestaciju za četiri prioritetnih područja: (1.) Razvoj sposobnosti i poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja mladih ljudi; (2.) Poticanje razvoja, zaštite, promocije i komercijalizacije inovacija; (3.) Gospodarski sajmovi i manifestacije i (4.) Poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom. Što se tiče samih aktivnosti, moguće je prijaviti projekte kojima se, primjerice, educiraju mladi ljudi u svrhu postizanja bržeg zapošljavanja, izrađuju digitalne platforme za educiranje, pruža pomoć u pripremi dokumentacije za zaštitu inovacija, organiziraju gospodarski sajmovi i ostale manifestacije itd. 

Neki od kriterija koji će se ocjenjivati kod prijava su: inovativnost i originalnost projekta; usklađenost s ciljevima i načelima postavljenim u natječaju sukladno strateškim dokumentima Županije; definiran i realno dostižan cilj; procjena dosadašnjeg iskustva podnositelja prijave u provedbi istog ili sličnog programa ili projekta itd.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja iznosi 200.000,00 kuna, a najmanji i najviši predviđeni iznos po projektu ovisi o prioritetnom području. Najveći mogući iznos od 90 tisuća kuna, moguće je dobiti za projekte kojima se potiče razvoj, zaštita, promocija i komercijalizacija inovacija.

Rok za podnošenje prijava je 3. veljače 2021. godine.

Cjeloviti tekst Natječaja, kao i potrebni prijavni obrasci dostupni su na službenim mrežnim stranicama Istarske županije (rubrika Natječaji). 

Podsjećamo i kako je koncem prošle godine pokrenuta nova kreditna linija za poduzetnike i obrtnike u Istri s najpovoljnijim uvjetima na tržištu, ukupnog kreditnog potencijala od 385 milijuna kuna. Kako je prilikom predstavljanja kreditne linije naglasio istarski župan Fabrizio Radin, riječ je o još jednoj pomoći koju zajednički daju Županija i istarski gradovi, u suradnji s poslovnim bankama koje djeluju na ovome području,  s ciljem oporavka našeg gospodarstva, posebice malih i srednjih poduzetnika, obrtnika te zadruga, koje je najviše pogodila pandemija COVID-19. Osim kreditne linije, Istarska županija je lani osigurala 2 milijuna kuna za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva    
 

Galerija fotografija