„Info point za udruge“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kreće s programom „Utorkom u dva“

„Info point za udruge“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kreće s programom „Utorkom u dva“

U sklopu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva već dugi niz godina djeluje i „Info point za udruge“ kao centralna točka u Istarskoj županiji za jačanje kapaciteta udruga kroz niz edukacija, radionica, predavanja, mentorstva, ali i mjesto za sva pitanja i nedoumice s kojima se udruge susreću. Nadalje, krajem svake godine održavaju se i Info dani za udruge, a koji su se u 2020. godini održali u online izdanju. 

Radom na terenu, predstavnici Zaklade uočili su veliku potrebu udruga za jačanjem unutarnjih kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata. Slijedom toga, održano je niz edukacija o dostupnim natječajima te radionica za stjecanje vještina pisanja projekata razradom konkretnih ideja, a ponuđena je i prilika da udruge koje po prvi puta apliciraju na natječaje EU fondova, u suradnji sa Zakladom pripreme i provedu projektni prijedlog prilikom čijeg procesa će Zaklada biti podrška i mentor udrugama. 

Ovogodišnja novina je novi online program za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva Istarske županije za pripremu EU projekata „Utorkom u dva“. Cilj programa je jačati unutarnje kapacitete organizacija civilnog društva kako bi povlačili više financijskih sredstava iz EU fondova. 

Naime, dolazi nam novo programsko razdoblje, odnosno nova prilika za povlaćenje financijskih sredstava iz proračuna Europske unije od 2021. do 2027. godine. Edukacijom članova udruga o pisanju projekata povećava se mogućnost apliciranja i ugovaranja projektnih prijedloga, a samim time se povećavaju i mogućnosti financiranja plaća zaposlenika te financijska sredstava potrebna za provedbu raznih aktivnosti na području Istarske županije.

Program „Utorkom u dva“ sastavljen je od niza kratkih online edukacija o temama relevantnim za pripremu projekata, a održavat će se utorkom s početkom u 14:00 sati putem ZOOM platforme. Sve će se radionice snimati te će biti dostupne putem Youtube kanala Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, no, sudjelovanje u realnom vremenu omogućuje sudionicima postavljanje pitanja i veću interakciju. 

Više informacija možete pronaći na web stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr, prijaviti se možete putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/KB8LFHEhGw5pneuS8

Za sva dodatna pitanja i upite, predstavnici Zaklade stoje na raspolaganju: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr