Upriličen prijem za vodstvo NK Istre 1961

Upriličen prijem za vodstvo NK Istre 1961

Istarski župan Boris Miletić sastao se danas, u sjedištu Istarske županije u Puli, s vodstvom NK Istre 1961, a u čijem su sastavu bili izvršni direktor Mikel Lauzarica Evolet, glavni trener Gonzalo Garcia i član Uprave Kluba Darko Podnar. 

Na samome početku, župan Miletić iskoristio je priliku da čestita Klubu na nedavnoj pobjedi protiv NK Hrvatski dragovoljac, za koju smatra da je dobar početak nove sezone. NK Istra 1961, kazao je župan, nije tek nogometni klub, već je dio Istre i klub prema kojem svi zajedno gajimo povezanost i emocije. 

- Za Istru generalno sport je vrlo bitan, bilo da govorimo o rekreaciji i zdravlju naše djece, bilo gledano kroz ekonomski aspekt i u ovom potonjem vidimo prostora za daljnji razvoj našeg turizma. Postojeću sportsku infrastrukturu želimo dodatno staviti u funkciju sportskog turizma kako bi se odmakli od sezonalnosti i privukli goste tijekom zimskih mjeseci, poručio je župan Miletić zaželjevši puno sreće Klubu u nadolazećem razdoblju, budući da je, smatra župan, uspjeh NK Istre 1961, ujedno uspjeh cijelog Poluotoka. 

Glavni trener Gonzalo Garcia, koji je tu ulogu preuzeo tek nedavno, što je i sam istaknuo, izrazio je zadovoljstvo što je u Istri, a za Klub kaže da ima mjesta za daljnji napredak. Prema njegovim riječima, želja im je privući djecu i mlade da igraju u Klubu, kao i rasti profesionalno te pružiti više igračima. Postojeću infrastrukturu je ocijenio kao dobrom, a sviđaju mu se i ovdašnji ljudi.

- U Klubu imamo ambicija i dalje ćemo se truditi, a poraza i pobjeda će uvijek biti jer je to dio sporta, kazao je trener Garcia.  

Izvršni direktor Mikel Lauzarica Evolet održao je prezentaciju o protekle tri godine od kada je na čelu Kluba, te se osvrnuo na buduće planove poput dodatne promocije NK Istre 1961, formiranja nogometne ekipe za curice, kao i proslave 60. rođendana Kluba.