Župan Miletić primio Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Tucakovića i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Sanadera

Župan Miletić primio Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Tucakovića i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Sanadera

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem, danas je upriličio prijem za vatrogasno zapovjedništvo Splitsko-dalmatinske i Istarske županije.

Župan Miletić srdačno je pozdravio i zahvalio svim vatrogasnim zapovjednicima na dolasku.

„Drago mi je zbog nastavka suradnje i naših dviju županija, smatram kako sve sredine trebaju surađivati i prenositi si svoja pozitivna iskustva. Ponosimo se s radom našeg  Stožera civilne zaštite Istarske županije i volio bih da možemo još više financijskih sredstva osigurati za potporu vatrogastvu. Osobno na to gledam kao na policu osiguranja koja sprječava katastrofe kada je to najpotrebnije. Mi trebamo zahvaliti vama jer nebrojeno puta je Stožer civilne zaštite pravovremeno reagirao i time zaštitio ljudske živote i imovinu. U glavnom dijelu turističke sezone na području Istre imamo više od 700 tisuća ljudi i tu je faktor sigurnost presudan. Uz more i gastronomiju, turisti biraju našu regiju kao destinaciju za odmor, upravo i zbog osjećaja sigurnosti. Ako znamo da turizam čini 20 % hrvatskog BDP-a, a Istra čini trećinu turizma, onda naš turizam participira s 6,6 % BDP-a, što potvrđuje da je itekako privlačna“, kazao je župan Miletić i još jednom čestitao stožeru Civilne zaštite Istarske županije na izvrsnom radu.

 „Suradnja se nastavlja, s nama su zapovjednici Splitsko-dalmatinske županije, a organizirali smo stručni skup gdje smo predstavili naša tehnička dostignuća i planove i upoznali naše kolege s ustrojem vatrogastva. Imali smo priliku ranije posjetiti vatrogasne domove u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je napravljena cijela mreža vatrogasnih domova što za nas predstavlja dobrodošla iskustva. Svi zajedno konstatirali smo kako je vatrogastvo posljednjih godina učinilo veliki iskorak, a to se ugleda i u našim intervencijama i radu. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Istarske županije te bi iskoristio ovu priliku da se zahvalim županu Miletiću, koji je i ranije kao gradonačelnik Pule pružao podršku i potporu vatrogastvu“, kazao je Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, pak, suradnju s jedinicama lokalne i područne samouprave smatra izuzetno bitnom kako bi se zajednički napredovali, te time jamčili sigurnost građanima i gostima.

„Naša cjelogodišnja priprema predstavlja kontinuitet i smatram kako Splitsko-dalmatinska i Istarska županija mogu biti odličan primjer funkcionalnog vatrogastva“, poručio je zapovjednik Tucaković i izrazio vjeru u nastavak uspješne suradnje i nadu da turistička sezona prođe što mirnije i bez ozljeđivanja.

Županijski vatrogasni zapovjednik Vatrogasnog zapovjedništva Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević kazao je kako svi vatrogasci surađuju na svim razinama, od lokalnih do nacionalnih, a kako se posebno nazire potpora Istarske županije. Zapovjednik Kovačević potom je županu Borisu Miletiću uručio plaketu u znak zahvale za podršku i poticanju uspjeha suradnje u razvijanju stručnih i prijateljskih odnosa između vatrogasnih organizacija Istarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader.

Galerija fotografija